Locuri de munca in Spania - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Spania este una dintre cele mai cautate tari cand vine vorba despre romani care aleg sa plece peste hotare pentru a munci. Tendinta este sustinuta in primul rand de faptul ca in aceasta tara exista deja o mare comunitate de romani si, in ciuda faptului ca rata somajului din Spania este destul de ridicata, totusi exista joburi disponibile in foarte multe domenii. Un alt motiv pentru care romanii decid sa isi cumpere bilet doar dus catre tara iberica este ca limba folosita aici este destul de asemanatoare limbii materne, fiindu-le usor sa o invete foarte repede, pentru a se integra intr-un timp scurt.

Procesul de gasire a unui loc de munca in Spania poate fi anevoios, insa cu atentie si rabdare oricine poate obtine un job bine platit, cu ajutorul caruia sa poata avea un trai decent in aceasta tara.

Cum pot fi gasite locurile de munca disponibile in Spania

Persoanele care se afla in cautarea unui loc de munca in Spania trebuie sa apeleze, in primul rand la un consilier EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). In cadrul fiecarei agentii judetene exista cate un consilier care se ocupa in mod exclusiv de gestionarea anunturilor cu locuri de munca din strainatate. Acesta poate ajuta persoanele interesate sa obtina jobul dorit si, totodata, poate oferi sfaturi pretioase: de la depunerea actelor necesare si pana la tips and tricks cu privire la modul in care poate sa decurga un interviu. De regula, dupa depunerea dosarelor, in Romania ajung reprezentanti ai firmelor din Spania, care intervieveaza candidatii selectati.

O alta metoda prin care cei interesati sa se mute in Spania pot gasi un loc de munca este prin intermediul firmelor de recrutare. Practic, acestea actioneaza ca niste intermediari. Selectia candidatilor eligibili se face in Romania. Foarte important este insa ca oamenii sa aiba grija la firmele de recrutare la care apeleaza, in ideea in care trebuie sa le studieze istoricul, pentru a se asigura ca sunt firme de incredere.

Online, prin anunturi. Intr-o era dominata de digital, Internetul a devenit o sursa importanta chiar si cand vine vorba despre anunturi cu locuri de munca. Cei care nu doresc sa apeleze la AJOFM sau la firme de recrutare isi pot cauta singuri joburile dorite pe Internet: fie pe site-urile cu anunturi, fie pe Facebook, in grupurile pe care romanii din Spania le-au infiintat, pentru a veni in sprijinul altora. Persoanele fizice trebuie sa aiba grija, pentru a nu cadea in capcane. Recomandat este sa verifice cu atentie detaliile din anunturile cu locuri de munca: numele firmelor, adresa fizica, numarul de contact si istoricul companiei.

Redactarea CV-ului este un pas foarte important

Unii dintre angajatori pun la dispozitia candidatilor formulare standard de redactare a CV-ului, pe cand altii solicita in mod automat sa primeasca CV-urile in format european (EuroPass). Cei interesati de obtinerea unui loc de munca in Spania trebuie sa se asigure ca adauga in CV toate informatiile care ar putea fi relevante pentru jobul catre care tintesc. Formele de invatamant absolvite si experienta din campul muncii trebuie neaparat sa reflecte realitatea. De asemenea, in CV trebuie mentionate principalele aptitudini pe care le au candidatii din punct de vedere profesional. Adaugarea unei fotografii la CV poate reprezenta un avantaj - aceasta trebuie sa reflecte o atitudine sobra.

Cunoasterea limbii spaniole – un avantaj major!

Ideal este ca romanii care decid sa se mute definitiv in Spania sa cunoasca limba materna din aceasta tara, pentru ca astfel vor avea un avantaj in fata altor candidati pentru locurile de munca. Asemenarile dintre limba romana si limba spaniola fac mai usoara tranzitia, romanii fiind foarte receptivi in aceasta privinta. In cazul in care romanii nu cunosc limba spaniola deloc, nicio problema! O pot invata pe parcurs, pentru ca unii angajatori sunt permisivi in ceea ce priveste acest aspect.

Cele mai mari orase din Spania in care romanii pot cauta locuri de munca

Inainte de a alege un loc de munca, romanii trebuie sa stie care sunt cele mai mari orase din Spania, pentru ca astfel le va fi mult mai usor sa aleaga o destinatie catre care sa se indrepte. In general, in orasele mari este mai usor pentru oricine sa-si gaseasca un loc de munca, avand in vedere ca aici numarul de posibilitati este mult mai mare fata de oraselele mai mici.

Barcelona, de exemplu este capitala Cataloniei si este al doilea oras ca marime din Spania, imediat dupa Madrid. Fara indoiala, Barcelona este un oras foarte frumos, a carei economie guverneaza in jurul turismului. In aceeasi idee, Ibiza este una dintre cele mai distractive insule de pe Glob, fiind o destinatie extrem de cunoscuta pentru multitudinea de plaje si de atractii turistice. Turismul este si aici un domeniu foarte prosper, iar romanii pot lua in considerare aceasta destinatie pentru a-si gasi un loc bun de munca. Un alt mare oras din tara iberica este Madrid care, desi seamana foarte mult cu alte metropole internationale, are un parfum aparte datorita multiculturalitatii care in timp si-a pus amprenta asupra sa! Valencia si Sevilia sunt urmatoarele doua mari orase din Spania, ambele interesante atat din punct de vedere cultural, cat si economic!

Domenii in care lucreaza majoritatea romanilor plecati in Spania

Romanii care deja sunt stabiliti in Spania lucreaza in diferite domenii, fiind apreciati de spanioli pentru seriozitatea si puterea cu care isi duc la bun sfarsit sarcinile. Cei mai multi dintre barbati s-au indreptat catre domeniul constructiilor. De asemenea, romanii lucreaza si in sectorul serviciilor si in industrie, dar si in agricultura. In plus, in ultimii ani viticultura a inceput sa fie un domeniu din care se castiga bine, spre aceste locuri de munca putandu-se indrepta atat femeile, cat si barbatii. Nu in ultimul rand, exista si romani care au dorit sa-si depaseasca propria conditie si si-au deschis mici afaceri in Spania: magazine alimentare, magazine cu textile, restaurante (cu specific romanesc) sau chiar propriile firme de constructii.

Cei care doresc sa faca o schimbare majora in viata lor, pot sa tina cont de sfaturile anterior exprimate, pentru a gasi un loc de munca in Spania. Astfel isi vor putea atinge scopul si isi vor schimba singuri traiectoria vietii. Au la dispozitie o paleta larga de posibilitati, putand alege un loc de munca unde sa-si puna in valoare aptitudinile si indemanarea.

Oferte locuri de munca în Spania:

1. Locuri de muncă Spania - Ejobs.ro

2. Locuri de muncă Spania - OLX.ro

3. Locuri de muncă Spania - Ro.jooble.org

4. Locuri de muncă Spania - Publi24.ro

5. Locuri de muncă Spania - Infomunca.ro

6. Locuri de muncă Spania - Viajob.ro

7. Locuri de muncă Spania - BestJobs.eu

8. Locuri de muncă Spania - Jobzz.ro

9. Locuri de muncă Spania - Lajumate.ro

10. Locuri de muncă Spania - MyJob.ro

11. Locuri de muncă Spania - Detoatepentrutoti.ro

12. Locuri de muncă Spania - Hipo.ro

13. Locuri de muncă Spania - Ro.indeed.com

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe