Tipărire
Categorie: General
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La fel ca si in clasele primare, angajatii primesc unele calificative imaginare din partea angajatorilor. Chiar daca acestea nu sunt exprimate in mod scris sau verbal, ele exista. Unii angajati au o activitate satisfacatoare pentru companie si un salariu pe masura in vreme ce altii au o activitate din ce in ce mai productiva, insa calificativul, exprimat in acest caz prin punctele de salariu, ramane acelasi. cierea salariului reprezinta o reala provocare pentru angajat care trebuie, cu mult tact si diplomatie, precum si cu dovezi concrete, sa dovedeasca angajatorului ca el isi face treaba cat mai bine cu putinta si merita ceva in plus.

Reteta de succes pentru obtinerea maririi de salariu

Desi pare incredibil, multi dintre angajatori sunt dispusi sa negocieze salariul chiar peste buget atunci cand angajatii isi indeplinesc atributiile asa cum trebuie si corespund cerintelor si asteptarilor lor. In plus, un angajat bun, care isi face treaba repede si bine, un angajat corect si placut care aduce beneficii financiare companiei nu trebuie pierdut in defavoarea unei alte firme care ii ofera un salariu mai mare sau poate o asigurare medicala ori bonuri de masa.

Marirea de salariu trebuie negociata in mod ferm insa placut. Discutia trebuie sa fie lejera, libera si cu caracter profesional, avand argumente si acceptandu-se contraargumentele de ambele parti. Negocierea salariului nu trebuie sa tina de cheltuielile angajatului. Acesta nu trebuie sa aduca in discutie chiria sau rata pe care o are de platit, numarul de copii in ingrijire sau alte caracteristici ce tin de viata personala. Mai degraba trebuie sa aduca in discutie calitatile sale in cadrul companiei si felul in care acestea ajuta angajatorul sa obtina un profit mai bun.

De multe ori, negocierea salariala reprezinta o etapa jenanta ce implica un oarecare disconfort pentru angajatori fie pentru ca nu stiu daca asteptarile lor sunt sau nu realiste, daca salariul cerut este prea mare, mai ales in cazul persoanelor foarte modeste si introvertite. Atitudinea trebuie sa fie pozitiva, iar cu dovezi clare ale competentelor si experientei necesare acumulate in cadrul firmei, obtinerea maririi de salariu este posibila! In cazul in care negocierea a esuat, este bine ca angajatul sa mai astepte o perioada de jumatate de an sau un an, stabilita de regula la finalul discutiei de catre angajator, fara a insista si aratand pe parcursul acestei perioade faptul ca intr-adevar merita banii sau bonusurile ce urmeaza sa fie obtinute.